Lista rendezése gyártónként NIBE

NIBE


A Földfelszín felső rétegeiben felhalmozódó napenergia, valamint a Föld belsejéből áramló hőenergia kimeríthetetlen energiaforrás, melyet a NIBE geotermikus hőszivattyúinak segítségével Ön is hasznosíthat.



A NIBE 26 különböző típusú geotermikus hőszivattyút kínál, melyek 5-60 kW közötti fűtési teljesítménnyel rendelkeznek. A berendezéseket csoportosan használva 540kW, vagy akár 1080 fűtési teljesítményt is el lehet érni.


A NIBE hőszivattyúval otthona fűtési és használati melegvíz készítésére felhasznált energiát akár 75%-kal csökkentheti a hagyományos, fosszilis tüzelőanyagokat használó fűtési rendszerekkel szemben. A fűtési lehetőség mellett a NIBE hőszivattyúi kellemes komfortot teremt otthonában a legnagyobb nyári kánikulában is, akár passzív, akár aktív hűtés használata révén. A hőszivattyú passzív hűtési energiafelhasználása a hagyományos légkondicionáló rendszerekének 5%-a.


Amennyiben a talajhő hasznosítására nem áll rendelkezésre megfelelő szabad földfelület vagy nincs lehetőség talajszondák elhelyezésére, a megoldás az egyszerűen telepíthető NIBE levegő-víz hőszivattyúkban rejlik. A körülöttünk lévő levegő a talajhoz hasonlóan kimeríthetetlen energiaforrás, melyet egy levegő-víz hőszivattyú segítségével egyszerűen hasznosíthat otthona kellemes komfortjának megteremtésére. Egy NIBE levegő-víz hőszivattyú otthona fűtési energiafelhasználását 50%-kal csökkenti a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben.



A NIBE hőszivattyúi fejlesztésekor különös gondot fordított arra, hogy más fűtéstechnikai berendezésekkel, kazánokkal, bojlerekkel, szolárral rendszerbe építve is tökéletesen működjenek. Az eltérő berendezésekkel való összekapcsolásra a NIBE különböző megoldásokat javasol.


A NIBE nagyteljesítményű hőszivattyúival egész évben kiegészítő fűtés nélkül használhatja berendezését. Azonban érdemes kisebb hőszivattyút telepíteni, mint a tervező által méretezett, ugyanis a NIBE hőszivattyúi beépített kiegészítő fűtéssel rendelkeznek. Magyarországon a -7°C-nál alacsonyabb átlaghőmérsékletű napok száma egy fűtési szezonban kevesebb mint 5%, így egy kisebb hőszivattyúval is képes fűteni otthonát.


A NIBE mikroprocesszoros vezérlése optimális és biztonságos üzemeltetést biztosít. A legfontosabb információk könnyen leolvashatóak kijelzőjéről, három kapcsoló segítségével az egész berendezés könnyen irányítható. Lehetőség van távollétünkben is felügyelni, irányitani a berendezést akár sms-ben, akár weben keresztül, igy bárhol, bármikor aktiválhatja vagy leállíthatja rendszerét.



A NIBE hőszivattyús rendszerei lakások, családi házak, közintézmények, irodaházak, szállodák fűtési, hűtési, használati melegvíz készítési és akár medencefűtési igényét is a leggazdaságosabb és környezetkímélő módon látják el.

Bővebben a gyártó termékeiről itt olvashat

Ennek a gyártónak jelenleg nincsen terméke.