DAIKIN ALTHERMA HIBRID

Publikálás dátuma:

Daikin Altherma Hibrid

 

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú ideális választás azoknak, akik olyan módon szeretnék kiváltani elavult gázkazánjukat, hogy közben csökkentik a környezeti terhelést, és egyúttal pénzt takarítanak meg nemcsak a fűtésen, de a használati melegvizen is.

                                                          

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú a levegő-víz hőszivattyú technológiáját kombinálja a kondenzációs gázkazánéval. A berendezés mindig a legenergiatakarékosabb módot választja ki a működéshez. Ehhez figyelembe veszi a kültéri hőmérsékletet, a belső fűtési terhelést, majd a hőszivattyú hatékonyságát és az elektromos áram költségét összehasonlítja a kondenzációs gázkazán és a fogyasztott gáz költségével. Igen. A rendszer képes rá, hogy az aktuális energiaárakat figyelembe vegye, elég betáplálni az egységárakat a vezérlőjébe.

Az átlagos európai környezeti hőmérséklettel számolva a szükséges fűtési hőenergia nagy részét a berendezés hibrid és hőszivattyús üzemmódjai tudják biztosítani, ezáltal 35%-kal jobb fűtési hatékonyságot biztosít, ami jelentős költség megtakarítást eredményez a felhasznált energiák, az elektromos áram és a gáz terén. Ezzel rengeteget spórolhat a korszerűtlenebb fűtési technológiákhoz képest.

 

Ideális megoldás felújításokhoz is, hiszen a meglévő - akár 80°C-ra méretezett - radiátorokat és csővezetékeket nem kell kicserélni, így a  rendszerköltsége igen alacsony. Az új berendezés kompakt kialakításnak köszönhetően körülbelül ugyanannyi helyre van  szüksége, mint egy hagyományos rendszernek. A hőszivattyú beltéri egysége egy normál hátlappal egyszerűen a falra szerelhető, amire rá csatlakoztatható a kondenzációs gázkazán. A csőcsatlakozások az egységek alján vannak és minden elem elölről hozzáférhető, így a berendezés szükségszerűen egyszerűen szervizelhető.

A használati melegvíz előállítása gázkondenzációs technológiával történik. A hideg víz közvetlenül egy speciális dupla hőcserélőbe folyik, ami lehetővé teszi a füstgázok folyamatos és optimális kondenzálását a melegvíz előállítása folyamán. Így ez akár 15%-os hatékonyság növekedést eredményezhet a hagyományos kondenzációs gázkazánokhoz képest. A hibrid technológiának köszönhetően miközben a hőszivattyú a fűtést szolgáltatja, a kondenzációs technológia párhuzamosan előállítja a melegvizet, ezzel optimális komfortszintet biztosítva otthonunkban.

A kompakt és csendes kültéri egység a kinti levegőből, a levegő-víz rendszerű hőszivattyúk elvén nyeri a hőenergiát. Elhelyezhető a kertben, a házfalon vagy a tetőn, azonban a beltéri egységtől nem lehet 20 méternél távolabb.

                     

A Daikin Altherma hőszivattyú egyesíti magában a legmodernebb technológiai vívmányokat, ugyanakkor egyike a leginkább megfizethető, és megújuló energiára támaszkodó rendszereknek. Környezetbarát, könnyen kezelhető, hatékony, mégis minden időjárási körülmény között kellemesen meleg otthont teremt a számunkra. Ez a jövő energiaforrása.

 

A Daikin Altherma Hibrid hőszivattyúkat megtalálja a BART-Air Klíma Kft. kínálatában itt!