FIGYELEM! INDUL A KLÍMASZEZON!

Publikálás dátuma:

Ha Önnek már van klímaberendezése, ne felejtse el a karbantartását!

Figyelem! Hamarosan indul a klímaszezon!

 

Ha Önnek már van klímaberendezése, ne felejtse el a karbantartását!

A klímaberendezés karbantartását, tisztítását, fertőtlenítését a nyári szezon előtt, még az első bekapcsolás előtt célszerű beütemezni. A jelenleg használatban lévő klímaberendezések nagy része a hűtés mellett fűtésre is használható. Ezeknél a nyári szezon utáni, a fűtő szezon előtti karbantartás is szükséges.

 

Miért olyan fontos a klímaberendezés karbantartása?

Az általános átvizsgálás, ellenőrzés az élettartam megőrzése, a hűtőrendszer gáztömörségének ellenőrzése a berendezés működési hatásfokának megőrzése miatt szükséges!

         

 

A klímaberendezések beltéri és kültéri egységei működésük során port, koszt szívnak magukba. Ezek nagy részét a beltéri egységekben található különféle porszűrők felfogják, és ezzel azok telítődnek meg, elveszítve funkciójukat. Az egységek hőcserélőin lerakodott por nagyban ronthatja a gép hatásfokát, növelve az energiafogyasztását. Fontos tehát azok tisztítása, a szennyeződések eltávolítása!

        

 

A klímaberendezések fertőtlenítésének elvégzése egészségügyi okokból fontos, a baktériumok, gombák elszaporodásának megakadályozása miatt feltétlenül el kell végezni! Erre akkor is szükség van, ha egy szezonban csak néhány alkalommal használják a klímaberendezést, ugyanis a hőcserélőre jutott porszemcsék egy vékony réteget hoznak létre, amelyekben könnyen megtelepednek a baktériumok, gombák, melyek fejlődését elősegíti – még a ritka használat során is kialakuló - a párás, sötét környezet. A nem tisztított, fertőtlenített készülék elindításakor és működésekor sok kórokozót juttat a levegőbe, életterünkbe.

        

 

És még egy ok! A rendszeres karbantartás a készülékek garanciájának egyik feltétele is.

 

Klímaberendezések karbantartásával kapcsolatban érdeklődjön a BART-Air Klíma Kft. elérhetőségein, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot most!

 

Ha még nincs klímája, de szeretne vagy csak érdeklődik utána, keresse fel a BART-Air Klíma Kft. klíma honlapját!