FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS

Publikálás dátuma:

Fűtéskorszerűsítés

A háztartásunk által felhasznált energiának akár 80 százalékát is kiteheti a fűtés és a használati melegvíz előállítása. A leghatékonyabb mód a fűtésszámla csökkentésére, ha kevesebb energiát fogyasztunk. A régi fűtésrendszerek esetében azonban ilyenkor bizony hideg lakással kell számolnunk, ami nem a legjobb megoldás. Mit lehet hát tenni, hogy ne fázzunk, és a költségeink se legyenek magasak?

Korszerűsíteni kell fűtési rendszerünket! Az új, hatékony és energiatakarékos berendezések alkalmazásával jelentős összeget takaríthatunk meg. Fontos, hogy fűtési rendszerünk szükséges átalakításához elengedhetetlen az előzetes gépészeti tervezés. És ne felejtsük el emellett, hogy a fűtés korszerűsítése akkor igazán hatékony, ha házunk hőszigetelése is megfelelő, és a nyílászárók is energiahatékonyak.

Az egyik legkorszerűbb fűtési megoldás a hőszivattyú. Épületünk méretétől, fűtési és hűtési szokásainktól, a használati melegvíz igényeinktől függően többféle rendszermegoldás közül választhatunk. A hőszivattyú akár teljes mértékben kiválthatja a meglévő fűtési rendszert, így a gázfüggőségünk is megszűnik, és ezzel eltűnik a gázszámla. A hőszivattyúk hatékonyságára jellemző, hogy egy egységnyi befektetett energiából, ami elektromos áram akár 3–5-szörös fűtési energia is kinyerhető. Tehát 1kWh áram = 3-5 kWh fűtési energia. A működésükhöz szükséges elektromos áramot akár egy napelemes rendszerrel kombinálva elő is teremthetjük. Ezzel teljes egészében megújuló forrásból fedezhetjük otthonunk fűtési igényét.

                                           

 

A hőszivattyúk további előnye, hogy évszaktól függően nem csak fűtésre, de hűtésre is egyaránt megoldást jelentenek. Hatásfokuk tovább növelhető egy melegvíz-tároló beépítésével, aminek köszönhetően az egyenletesebb működés révén további 15-20% energia is megtakarítható. Egyes típusok már beépített melegvíz-tárolóval rendelkeznek.

Hőszivattyú alkalmazásával mindemellett a környezetvédelemhez is aktívan hozzájárulhat, hiszen a hagyományos, fosszilis energiahordozók használatának csökkentésével a levegőbe jutó káros anyagok mennyisége is mérséklődik.

                                                  

A BART-Air Klíma Kft. kínálatában a legegyszerűbben telepíthető, és ezzel a legkevesebb befektetést igénylő levegő-víz rendszerű készülékek nagy számban megtalálhatók itt!