NIBE MONOBLOKK HŐSZIVATTYÚ

Publikálás dátuma:

NIBE MONOBLOKK HŐSZIVATTYÚ

A Nibe Industrier AB svéd nagyvállalat, székhelye a svédországi Markarydban található. Termékei között megtalálhatóak a villamos vízmelegítők, fa- és pellettüzelésű kazánok, valamint a hőszivattyúk.

A NIBE hőszivattyús rendszerei lakások, családi házak, közintézmények, irodaházak, szállodák fűtési, hűtési, használati melegvíz készítési és akár medencefűtési igényét is kielégíti. A hőszivattyús rendszerek gyártástechnológiája terén a NIBE 30 év tapasztalattal rendelkezik.

Egyik legmodernebb rendszerei közé tartoznak a monoblokk rendszerű levegő-víz hőszivattyúi, melyeket robottechnológiával gyártanak.

A hőszivattyús fűtéstechnikára specializálódott gyárak, mint például a NIBE, inkább a monoblokk rendszerű hőszivattyúk mellett teszik le voksukat. Ebben a rendszerben a kültéri egységben található a hűtő körfolyamat összes alkotóeleme, amit a gyárban, ellenőrzött körülmények között szerelnek készre. Tesztekkel ellenőrzik a kész hűtőkört, a teljesítményt és a biztonsági elemeket, így a termék műszaki adatlapján közölt értékek a gyártó által garantáltak.

 

A NIBE több monoblokk levegő-víz hőszivattyút is kínál.

 

A NIBE F2300 levegő-víz hőszivattyú nagyobb családi házakhoz, nagy fűtési igényű épületekhez lett kifejlesztve.

A berendezés EVI technológiát használ, aminek lényege, hogy a fűtési oldalon a kondenzátorból kilépő hűtőközeget folyadék állapotban egy fojtó szelepen keresztül utóhűtik, majd az így nyert túlhevített gőzt a kompresszor után a hűtőkörbe újra visszafecskendezik. Emiatt a technológia miatt a rendszer az elpárologtató oldalon nagyobb hőelvonást, míg a kompresszornál nagyobb fűtőteljesítményt és kedvezőbb COP-t biztosít, így nagyobb fűtőteljesítmény leadása lehetséges, és magas hőmérsékletű fűtési rendszernél is gazdaságosan alkalmazható.

Beépített intelligens automatikája önállóan is képes üzemeltetni a hőszivattyút. Vezérli a leolvasztást, a kompresszor karterfűtését, a cseppvíztálca fűtését, a kompresszor és a ventilátor indítását, valamint a különböző védelmi eszközöket.

Egyszerűen illeszthető meglévő fűtési rendszerekhez, gázkazánokhoz vagy távhő központokhoz. Hibrid telepítés esetén rugalmasan alakíthatóak a beruházási költségek, a megtakarítások és ezáltal a megtérülési idő.

 

A NIBE F2030 monoblokk levegő-víz hőszivattyú egyszerűen alkalmazható új építésű ingatlanok és meglévő épületek korszerűsítésére.

Az F2030 is a fenti EVI technológiát alkalmazza. A legoptimálisabb választás érdekében többféle rendszermegoldás közül választhatunk, az épület méretétől, fűtési és hűtés igényétől, az igényelt használati melegvíz mennyiségétől függően.

Hőszivattyús üzemben a magas, 63°C fűtési előremenő hőmérsékletét -25°C külső hőmérséklet mellett is megtartja, és ezáltal akár radiátoros rendszerek esetében is alkalmazható.

Az F2030 egységek beépített kondenzvízelvezető rendszerrel, valamint a termosztatikus fagyvédelemmel vannak ellátva, és tartalmazzák a flexibilis csatlakozásokat is. A fejlesztéseknek köszönhetően a leghalkabb berendezések egyike.

 

A NIBE F2040 monoblokk levegő-víz hőszivattyú családi házakhoz fejlesztve.

A NIBE monoblokk hőszivattyús termékpalettájának legújabb tagja elsősorban az 5-16 kW fűtési igényű épületekhez ideális, de akár csoportvezérelhető is, amivel 80 kW is elérhető.

Az F2040-es egységeket kifejezetten családi házak igényeihez tervezték. A változatos igények figyelembe vételével úgy alakították ki, hogy rendkívül sokféle rendszer legyen köré építhető.

A kompakt, kisméretű kültéri egység technikai előnyei az inverter szabályozású kompresszor, az inverteres lágyindítás az indulási áramfelvétel csökkentésére, a fokozatmentesen szabályozott kondenzátor-ventillátor, és gyári tartozékként a méretezett antivibrációs bekötővezeték.

 

A NIBE monoblokk rendszerű hőszivattyúinak kiegészítői:

A rendszer vezérléséhez elengedhetetlen egy vezérlő egység. Ez a NIBE SMO, mellyel irányíthatók a keverő- és váltószelepek, a keringtető szivattyúk, a terhelés megfigyelés, és akár több hőszivattyú kaszkádvezérlésére is alkalmas. Ezen felül vezérelhetők vele a használati melegvíz rendszerben lévő kiegészítő elektronikus berendezések, a kazánok vagy a szolárrendszer is.

A NIBE új generációs hőközpontjai, mint a VVM 500 költséghatékonyan, gyorsan és helytakarékosan kivitelezhetők családi házakban, lakásokban. Automatikája összehangoltan szabályozza a beépített keringtető szivattyúkat, tárolókat, szelepeket. Képes kezelni napkollektoros rendszert is, egy meglévő gázkazánt vagy akár egy medence fűtését is. Magyar nyelvű kezelőfelületének és a súgómenünek köszönhetően az üzemeltetés, és a rendszerbeállítás rendkívül egyszerű.

A NIBE VVM500 vízoldali kapcsolási lehetőségei; egy igazán rugalmasan bővíthető rendszer:



A NIBE monoblokk rendszerű hőszivattyúit megtalálja a BART-Air Klíma Kft. kínálatában itt!