NIBE

A Földfelszín felső rétegeiben felhalmozódó napenergia, valamint a Föld belsejéből áramló hőenergia kimeríthetetlen energiaforrás, melyet a NIBE geotermikus hőszivattyúinak segítségével Ön is hasznosíthat.

A NIBE 26 különböző típusú geotermikus hőszivattyút kínál, melyek 5-60 kW közötti fűtési teljesítménnyel rendelkeznek. A berendezéseket csoportosan használva 540kW, vagy akár 1080 fűtési teljesítményt is el lehet érni.

A NIBE hőszivattyúval otthona fűtési és használati melegvíz készítésére felhasznált energiát akár 75%-kal csökkentheti a hagyományos, fosszilis tüzelőanyagokat használó fűtési rendszerekkel szemben. A fűtési lehetőség mellett a NIBE hőszivattyúi kellemes komfortot teremt otthonában a legnagyobb nyári kánikulában is, akár passzív, akár aktív hűtés használata révén. A hőszivattyú passzív hűtési energiafelhasználása a hagyományos légkondicionáló rendszerekének 5%-a.

Amennyiben a talajhő hasznosítására nem áll rendelkezésre megfelelő szabad földfelület vagy nincs lehetőség talajszondák elhelyezésére, a megoldás az egyszerűen telepíthető NIBE levegő-víz hőszivattyúkban rejlik. A körülöttünk lévő levegő a talajhoz hasonlóan kimeríthetetlen energiaforrás, melyet egy levegő-víz hőszivattyú segítségével egyszerűen hasznosíthat otthona kellemes komfortjának megteremtésére. Egy NIBE levegő-víz hőszivattyú otthona fűtési energiafelhasználását 50%-kal csökkenti a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben.

A NIBE hőszivattyúi fejlesztésekor különös gondot fordított arra, hogy más fűtéstechnikai berendezésekkel, kazánokkal, bojlerekkel, szolárral rendszerbe építve is tökéletesen működjenek. Az eltérő berendezésekkel való összekapcsolásra a NIBE különböző megoldásokat javasol.

A NIBE nagyteljesítményű hőszivattyúival egész évben kiegészítő fűtés nélkül használhatja berendezését. Azonban érdemes kisebb hőszivattyút telepíteni, mint a tervező által méretezett, ugyanis a NIBE hőszivattyúi beépített kiegészítő fűtéssel rendelkeznek. Magyarországon a -7°C-nál alacsonyabb átlaghőmérsékletű napok száma egy fűtési szezonban kevesebb mint 5%, így egy kisebb hőszivattyúval is képes fűteni otthonát.

A NIBE mikroprocesszoros vezérlése optimális és biztonságos üzemeltetést biztosít. A legfontosabb információk könnyen leolvashatóak kijelzőjéről, három kapcsoló segítségével az egész berendezés könnyen irányítható. Lehetőség van távollétünkben is felügyelni, irányitani a berendezést akár sms-ben, akár weben keresztül, igy bárhol, bármikor aktiválhatja vagy leállíthatja rendszerét.

A NIBE hőszivattyús rendszerei lakások, családi házak, közintézmények, irodaházak, szállodák fűtési, hűtési, használati melegvíz készítési és akár medencefűtési igényét is a leggazdaságosabb és környezetkímélő módon látják el.

 

A cég

 

Nibe Industrier AB

 

A Nibe Industrier AB (Nils Bernerup Industrier Aktiebolag) svéd nagyvállalat, székhelye a svédországi Markarydban található. Termékei között megtalálhatóak a villamos vízmelegítők, fa- és pellettüzelésű kazánok, valamint a hőszivattyúk. Európa egyik vezető fűtéstechnikai gyártója, három fő üzletága a NIBE Energy Systems, a NIBE Element és a NIBE Stoves.

A NIBE Energy Systems Európa egyik vezető vállalata a fűtési, hűtési és szellőztető rendszerek piacán. Piacvezető a hőszivattyús technológiák terén, valamint Skandinávia, Lengyelország és Csehország piacvezető gyártója a háztartási fűtéstechnikai termékek terén. Fejlesztéseiknek köszönhetően mára a legegyszerűbb berendezésektől egészen a high-tech rendszerekig bővült termékkörük. Partnerei az RMI szektor szereplői (Renovation, Maintenance, Improvement) és egyéb építőipari vállalatok.

A NIBE Element a világ egyik vezető gyártója a komplett elektromos fűtőberendezések, fűtőelemek és ezek komponensei piacán. Európaszerte fontos szereplője a villamos fűtőrendszerek alkatrész piacának. Ez két fő szegmensre tagozódik, az OEM-re, ahol a fűtőelem egy végtermék részét képezi, valamint iparira, ahol a fűtőberendezések a gyártási folyamatban vesznek részt.

A NIBE Stoves a fatüzelésű kandallók piacán Svédországban piacvezető, és meghatározó szereplője Európa kandalló-piacának. Célcsoportjuk az újépítésű és meglévő lakások tulajdonosai, valamint az üdülővel rendelkező magánszemélyek.

A NIBE növekedése folyamatos. Ennek egy részét a piaci növekedésből érik el, másik részét pedig jól átgondolt akvizíciókból. Ezek száma a NIBE történelme során meghaladja a 40-et. Az egyik legnagyobb utolsó bevásárlásuk 2011-ben, a német piacon meghatározó hőszivattyú gyár, az Alpha-innoTec svájci anyavállalatának, a Schulthess Goup AG csoportnak megvásárlása volt Ezt követően a NIBE Industrier AB vállalatcsoport Európa legjelentősebb hőszivattyúfejlesztői tapasztalatával és gyártókapacitásával rendelkezik jelenleg. A NIBE az európai után az amerikai piacok felé tart.

A NIBE élen jár az innovációban. Egyik versenytársa sem hajt végre olyan átfogó fejlesztéseket mint ők. Hőszivattyúikat saját maguk fejlesztik és gyártják a svédországi Markarydban található gyárukban, felhasználva több évtizedes tapasztalataikat és hagyományaikat a hőszivattyú-gyártás területén. A NIBE termékei hosszú élettartamú, energiahatékony berendezések, környezetbarát megoldásokat kínálnak, és ezzel hozzájárulnak környezetünk hosszú távú megóvásához.