FUJITSU WATERSTAGE 

Levegő-víz hőszivattyú azoknak, akiknek fontos az alacsony üzemeltetési költség és a környezet.

 

A megfogyatkozó fosszilis energia készletek és az egyre dráguló energia új fűtési megoldások keresésére ösztönzött mindenkit az elmúlt évtizedben. A FUJITSU General japán gyártó a légkondicionáló gyártásban szerzett több évtizedes tapasztalatát használta fel egy minden igényt kielégítő levegő-víz hőszivattyú kifejlesztésére. A berendezés monoblokkos - kültéri egységben egybeépített - kivitelű és osztott split - kültéri egység és beltéri egység - rendszerűként is elérhető.

A hőszivattyú működése során alacsony 35-45°C-os vagy közepes 50-60°C-os fűtővizet állít elő, amihez a kapcsolt hőleadó padló- vagy falfűtés, fan-coil, esetleg megnövelt felületű radiátor lehet. A Fujitsu Waterstage hőszivattyúkkal nyáron a hűtés is megvalósítható.

A Fujitsu Waterstage hőszivattyúkat Siemens intelligens szabályzóval kezelhetjük, programozhatjuk. Interneten keresztül bárhonnan a világból  ellenőrizheti és szabályozhatja hőszivattyúja működését. Laptopon, mobiltelefonon keresztül is működik.

A kényelem és komfortérzet mellett a leghangsúlyosabb szempont a kiemelkedő energiahatékonyság, és hogy az energiafogyasztásból eredő káros környezeti hatásokat minimális szintre szorítsák. A hagyományos fűtési és hűtési rendszerekhez képest jelentős energiamegtakarítást lehet elérni, csökkentve az üzemeltetési költséget és a CO2 kibocsátást.

A Fujitsu Waterstage levegő-víz hőszivattyú rendszer jellemzője, hogy ugyanúgy tervezhető családi házak, társasházak, kis- és közepes irodaházak, és akár középületek, fűtésére is. Az épület mellett vagy a tetején, esetleg szabadba nyíló gépész helyiségben elhelyezett kis helyigényű kültéri egység gondoskodik a helyiségek hőszivattyús fűtéséről vagy hűtéséről. Mivel a kültéri egységek a szabadba telepíthetők, így nem foglalnak helyet az épületben, nincs szükség kémény építésére és az elektromos megtápláláson kívül semmilyen más energiahordozót nem igényelnek.

Az épület méretétől, jellegétől és komfortigényétől függően a Fujitsunak többféle Waterstage rendszere van 5-16 kW fűtőteljesítményig.

A cég

 

Fujitsu Limited

A Fujitsu japán vezető információs és kommunikációs technológiai cége, mely teljes körű megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt.

                                       

A Fujitsu központja Japánban, a Tokiói Shiodome City Centerben található.

A Fujitsu Japán első számú, és a világ ötödik legnagyobb informatikai szolgáltatója. Üzleti politikája magába foglalja az élvonalbeli, magas minőségű termékekkel és az elektronikus eszközökkel kapcsolatos sokrétű szolgáltatások nyújtását, átfogva a fejlesztést, a gyártást, az értékesítést és a karbantartást.

A Fujitsu üzleti szegmensei

A Technology Solutions kiváló minőségű rendszer platformokat és szolgáltatásokat biztosít a világ vállalati ügyfeleinek az információs technológiai központú üzleti megoldásaival és a Fujitsu fejlett technológiájával. Főbb termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a rendszerintegrációs szolgáltatásokat összpontosító információs rendszer tanácsadás, az integráció és infrastruktúra-szolgáltatások, teljes információs rendszerek működtetése és kezelése, rendszerplatformok, szerverek és tárolórendszerek gerincét alkotó információs rendszerek, valamint a hálózati termékek, mint a mobiltelefon-bázisállomások, optikai átviteli rendszerek, és más kommunikációs infrastruktúra.

Ubiquitous Solutions feladata, hogy fokozza a funkcionalitást, kompatibilitást és az energiahatékonyságot a Fujitsu termékeiben. Ezek a sokszínű, kiváló minőségű mobiltelefonok és tabletek,  PC-k, fejlett funkciójú okostelefonok, a legmodernebb, nagy sebességű CPU-kkal , könnyen leolvasható kijelzőkkel, tiszta hangzású hangszórókkal és intuitív funkciókkal, tábla PC-k, teljes nagyfelbontású képernyővel és a nagy kapacitású akkumulátorral, járműfedélzeti technológiák, autós navigációs rendszerek és egyéb a vezetési élményt biztonságosabbá és kényelmesebbé tevő gépjármű-elektronikai eszközök.

A Device Solutions középpontjában négy pillér áll, a "Mobil", "Automotive", "Advanced Imaging" és a "Nagyteljesítményű Ipari berendezések". Ezeken a területen kínál rendkívül megbízható, optimális megoldásokat, hogy megfeleljenek a különböző vevői igényeknek. Termékeik felhasználási területe igen széles körű, a képalkotó, a vezeték nélküli kommunikáció, a biztonság, és egyre inkább az energiahatékony berendezések, így a hőszivattyúk körében, nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre.

A Fujitsu Limited folyamatosan bővíti az üzleti világban a fejlesztési és értékesítési köreit nem csak Japánban, de Amerikában, Európában és Ázsiában is.