DAIKIN ALTHERMA

A Daikin Altherma rendszerében lehetősége nyílik kiválasztani a lakásának pontosan megfelelő méretű egységeket, így csak a szükséges kapacitásút kell megvásárolnia. A rendszer középpontjában egy nagy teljesítményű, minimális energiafogyasztással is maximális hatékonyságot biztosító kompresszor áll.

Akár meglévő épületet újít fel, vagy újat épít, a Daikin Altherma tökéletes fűtési-hűtési megoldást kínál. A legzordabb téli körülmények között is állandó hőmérsékletet biztosítanak lakása minden helyiségében.

A Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű hőszivattyúi a modern lakossági épületekben használt bármely alacsony hőmérsékletű hősugárzó egységhez csatlakoztathatóak, mint például a padlófűtés, alacsony hőmérsékletű radiátorok, fan-coil egységek és hőszivattyús konvektorok.

A Daikin Altherma magas hőmérsékletű hőszivattyúi ideális megoldások a hagyományos gázkazánok cseréjéhez, mert egyszerűen csatlakoztathatóak a meglévő csövekhez és radiátorokhoz, ezáltal a legjobb megoldás felújítás esetén.

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú a levegő-víz hőszivattyús technológiát kombinálja a kondenzációs gázkazán technológiával. Az energiaárak, a hőszivattyú hatékonyság és hőterhelési követelmények figyelembe vételével kiszámolja az optimális működési módot, ezáltal jobb fűtési hatékonyságot biztosít, ami jelentős költség megtakarítást eredményez.

A 600x728 mm méretű Daikin Altherma beltéri padlónálló egység rendkívül kis helyen elfér, és a választható 180 vagy 260 literes tartálya a normál tartályokhoz képest 50%-kal kevesebb hőveszteséggel működik. Az intelligens vezérléssel ütemezést adhat meg és újramelegítést is beállíthat.

A Daikin Altherma rendszer felhasználói beállításait egy nagyméretű, áttekinthető képernyőn, intuitív és könnyen érthető menüben végezheti el. A beállításokkal szabályozható a fűtés, a hűtés és a meleg víz előállítás. A maximális komfortszint eléréséhez állandó szobahőmérsékletet, a legjobb hatékonysághoz pedig pontos melegvíz szabályozást biztosít.

Az intelligens vezérléssel minden évszakban a leghatékonyabb energia felhasználás alkalmazható, így a leghidegebb napokon is alacsonyan tartja az üzemelési költségeket.

Mindent együttvéve a Daikin Altherma rendszer kiválóan megtérülő befektetés, amely hatékony működést biztosít minden évszakban.

 

A cég

 

Daikin Industries Limited

A Daikin Industries Limited HVAC fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerek és berendezések, valamint hőszivattyú és hűtési megoldások vezető gyártója. A vállalat csúcstechnológiát képviselő beltéri légkondicionáló berendezéseket, valamint hűtő-fűtő rendszereket kínál lakóépületekben, kereskedelmi létesítményekben, ipari üzemekben való alkalmazásra.

Kimagasló energiahatékonysággal rendelkező, széles körben használható, csúcsminőségű rendszerek előállítójaként a Daikin mára a világ első számú légkondicionáló gyártójává lépett elő. A Daikin a termékfejlesztés terén mutatott úttörő felfogásáról, valamint az integrált megoldások minőségéről és sokoldalúságáról ismert. A fűtés- és hűtéstechnika tervezése, illetve gyártása terén több mint 50 éves tapasztalatának köszönhetően a Daikin mára a hőszivattyús technológia piacvezetője lett. A Daikin Altherma az egyik legkeresettebb hőszivattyús rendszer Európában, ahol eddig ötszázezernél is többet adtak el belőle.

A fosszilis energiahordozók kimerülése és növekvő környezeti erózió világszerte takarékosságra, szakszerű energiafelhasználásra inti a felhasználókat. A Daikin is igyekszik követni a fogyasztói trendek változását, és az utóbbi években vezető szerepet ért el a környezetet fokozottan kímélő termékek gyártásában. Szemléletét a vállalat az eltérő ökológiai rendszerekhez, és felhasználói sajátosságokhoz is igazítani tudja. Kutatás-fejlesztő központjukban az európai éghajlati sajátosságoknak megfelelő rendszerek folyamatos fejlesztésén dolgoznak.

Daikin Hungary Kft.

A Daikin magyarországi képviseletét 1991-ben hozták létre. Kimagasló energiahatékonysággal rendelkező és magas színvonalú levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúkat, valamint klímaberendezéseket és folyadékhűtőket forgalmaz. Ipari területen kereskedelmi hűtést biztosító berendezéseket is kínál, valamint levegős és vizes folyadékhűtőket.

Termék portfóliójuk:

-          Fűtési megoldások levegő-víz hőszivattyúval lakóépületekbe, opciós használati melegvíz rendszerrel

-          Fűtési megoldások levegő-levegő hőszivattyúval lakóépületekbe és kereskedelmi létesítményekbe

-          Direkt elpárologtatós légkondicionálás lakóépületekben és kereskedelmi létesítményekben

-          Hűtés- és légtechnikai rendszerek ipari és irodaházi alkalmazásra

-          Közepes és alacsony hőmérsékletű kereskedelmi hűtés a kiskereskedelem számára

A Daikin világszerte ismert innovatív termékfejlesztéseiről, integrált megoldásairól, páratlan minőségéről és sokoldalúságáról. Ezt jól tükrözi gyártásukban a kompresszoraik vagy az inverteres technológiájuk hatékonysága, a legújabb hűtőközeg fejlesztéseik, és a szezonális hatékonyságra optimalizált termékeik.