NIBE SPLIT ACVM 270

Publikálás dátuma:

NIBE levegő-víz hőszivattyús rendszerek lakossági használatra

 

A NIBE SPLIT rendszerek családi házak, lakások fűtését, hűtését és melegvíz igényét is képesek kiszolgálni. Telepítésük gyors, egyszerű, különösen a kompakt beltéri egységek esetében, mint az ACVM 270.

Az ACVM 270 beltéri egység tartalmaz egy 270 literes, átfolyós rendszerű, rozsdamentes acélból készült használati melegvíz-tárolót friss víz modullal (nincs pangó víz), fűtőbetétet, keringtetőszivattyút és a fűtési/hűtési szabályozót. A beltéri egység környezetbarát cellular plastic hőszigeteléssel rendelkezik a lehető legkisebb hőveszteség érdekében. A NIBE által garantált gazdaságos üzemelést a gyári rendszerelemek biztosítják, így saját kategóriájában a legnagyobb megtakarítást nyújtja.  

A beltéri egységhez különböző teljesítményű hőszivattyúk állnak rendelkezésre. Minden rendszer egy kültéri és egy beltéri egységből áll, melyeket a NIBE több évtizedes tapasztalatait felhasználva fejlesztett ki, optimalizálva a rendszert a magas hatásfok elérése érdekében. Ennek eredménye, hogy a berendezések megállják a helyüket a svéd időjárási viszonyok mellett is.

 

 

A kültéri egységek a levegőben tárolt hőenergiát hasznosítják, ahonnan a hűtőközeg, a kültéri és beltéri egység között keringve szállítja a hőenergiát a hőforrásból (légkör) a beltéri egységbe (ACVM 270), ahol használati melegvíz készítésére vagy fűtésre hasznosul.

 

Működési elv

A hőszivattyú működési elve legegyszerűbben négy lépésben határozható meg:

1. A hűtőközeg energiát von el a kültéri levegőből az ASM kültéri egység segítségével, majd a kompresszor összesűríti a közeget. A közeg hőmérséklete ekkor megemelkedik.

2. A hűtőközeg gőz halmazállapotban a beltéri egységbe (ACVM 270) jut.

3. A hűtőközeg leadja a kültéri egységben felvett és a kompresszor által disszipált energiát a fűtőkörnek.

4. A hűtőközeg folyadék halmazállapotban visszajut a kültéri egységbe és a körfolyamat kezdődik elölről.

A körfolyamat megfordításával lehetőség van a hűtésre is. Ebben az esetben a hűtőközeg a fűtési rendszerből von el hőt és a kültéri levegőnek adja le azt. A beltéri egységben található vezérlés határozza meg, hogy mikor üzemeljen a kültéri egység, kezeli a szivattyúkat, keverő és váltószelepeket, aktiválhatja a beépített fűtőbetéteket vagy akár a külső kiegészítő fűtést is (pl. szolár, gázkazán, fatüzelésű kazán).

A NIBE SPLIT magas hatásfokú hűtő-fűtő berendezés mely kellemes klímát biztosít otthonában télen és nyáron - biztonságosan és gazdaságosan.

 

A NIBE Split ACVM 270 hőszivattyús rendszereit megtalálja a BART-Air Klíma Kft. kínálatában itt!