Mi már aláírtuk!

Publikálás dátuma:

Legyen elérhető a napenergia minden magyar háztartás számára!

 

A Greenpeace Magyarország petíciót kíván benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, melyben kérik:

     - Csökkentsék a napelemek és napelemes rendszerek áfáját 27%-ról a kedvezményes 5%-ra!

     - Csökkentsék a napelemeket sújtó, magas környezetvédelmi termékdíjat legalább az uniós szintre, és vonják vissza a háztartási

        erőművekre vonatkozó elosztói teljesítménydíjat!

     - Kedvezményes hitelekkel támogassák a lakosság beruházásait!

     - Biztosítsanak gyors, egyszerű ügyintézést, lakossági tanácsadást az energetikai beruházásokra!

Mi már aláírtuk. Csatlakozz Te is azokhoz, akik a megújuló energiákat elérhetővé kívánják tenni mindenki számára!

 

Írd alá a Greenpeace Magyarország petícióját!

 

 

Megújuló energiaforrások Magyarországon

Magyarországon a lehetőségeket tekintve EU-viszonylatban szélenergia és bioenergia adottságaink átlagosak, napenergiában viszont a TOP 10-ben vagyunk. A geotermiában pedig a legszűkebb élmezőnyben!

A kedvező adottságok ellenére Magyarország az utóbbi években igencsak lemaradt az uniós mezőnytől. Gyakorlatilag egy helyben toporgunk. Pedig minden adott a komoly előre lépéshez, csak nem élünk vele.

A megújuló energiák használatát tekintve a V4 országok (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) nem épp az élcsoportot erősítik Európában. Magyarországnak azonban ebben a gyenge mezőnyben is sikerült a legutolsó helyre csúsznia. A villamos energia esetében például a szlovák 21%-os megújuló részaránnyal szemben Magyarország csupán 7%-kal áll.

Nem Ausztria és Finnország szintjére kell eljutnunk a következő években, de a kitűzött célt, a 2020-ra 14,65%-os megújuló részarányt a teljes bruttó energiafogyasztásban legalább teljesíteni kellene. A célok eléréséhez Magyarország leginkább a napenergia kihasználásával közelíthet, hiszen ebben még óriási lehetőségeink vannak.

Ideje lépni! Írd alá Te is!

 

A napelemekkel előállított árammal megtáplálható a hőszivattyú is! Nézd meg a BART-Air Klíma Kft. hőszivattyú kínálatát!