LÁTOGATÁS A NIBE GYÁRÁBAN

Publikálás dátuma:

VIP viszonteladó partner, és tervezői látogatás Svédországban...

2016. évi NIBE VIP viszonteladó partner, és tervezői látogatás Svédországban.

Az idén is megrendezésre került a NIBE anyacégénél Markaryd-ban a "Képzési napok" nevű program, ahová cégünk is meghívást kapott. Ügyvezetőnkhöz tervező kollegánk is csatlakozott, így 2 fővel képviseltette magát a BART-Air Klíma Kft.
A továbbképzés célja a gyártástechnológia teljes körű ismertetése, működő hőszivattyús rendszerek megtekintése, és az új modellek bemutatása volt.

A NIBE képzési központja Markaryd városkában található, ami egyben a NIBE hőszivattyú gyártás fellegvára is. Az összeszerelő üzemekben laboratóriumi körülmények között zajlik a munka. A futószalagon gördülő hőszivattyúk minden részletét precíz, pontos szakértelemmel, és robottechnológiával szerelik össze. A gyárlátogatáson betekintést nyertünk a technológia részleteibe, és meggyőződhettünk arról, hogy minden egyes berendezés nyomáspróba, zajszint, és tesztelés után kerülhet csak ki a gyártó sorról, illetve szúrópróbaszerűen egy-egy készülék teljes felülvizsgálaton esik át.
NIBE képzési központ Markaryd NIBE gyárlátogatás magyar kollegákkal

A NIBE képzési központjában az elméleti előadások maghallgatását, a próbarendszerek működés közbeni megfigyelése követte. Minden típusú levegő-víz hőszivattyús rendszert kipróbáltunk, és teszteltünk.
NIBE bemutató terem-próbarendszerek NIBE bemutató terem-próbarendszerek

Megnézhettük a NIBE levegő-víz hőszivattyúk két új fejlesztését is. Az egyik a split rendszerhez kialakított MHV tartály nélküli új HBS05 beltéri egység, ami 8-16 kW teljesítményig használható.

A másik pedig a NIBE tervezői csapat büszkesége, az új F2120 monoblokkos hőszivattyú, ami jobb mint 5-ös SCOP értékkel rendelkezik! Ez a világon egyedülálló fejlesztés!

Mindkét rendszerhez az SMO20 vagy SMO40 színes TFT kijelzős, internet eléréssel rendelkező vezérlő kapcsolható.

HBS05 split beltéri egység F2120 monoblokk hőszivattyú család SMO20-SMO40  vezérlők

Meglátogattuk még a NIBE HMV tartály gyártó részlegét is, ahol a nagy teljesítményű lemezmegmunkáló présgépek, és a precizíós hegesztőgépek biztosítják a pontos, megbízható minőséget. 
HMV tárolók Gyáregységről-gyáregységre jártunk HMV tároló metszet

Végül a NIBE összeszerelő csarnok fűtését biztosító rendszert néztük meg, ami 9 db 60 kW-os NIBE geotermikus hőszivattyú kaszkád üzemű kapcsolásával működik.
NIBE geotermikus hőszivattyú kaszkád kapcsolás NIBE geotermikus hőszivattyú kaszkád kapcsolás

Összefoglalva a gyárlátogatás lenyűgöző volt, a folyamatos fejlesztések, a tökéletesen megszervezett munkafolyamatok, a precíz gyártástechnológia, és a berendezések műszaki tudása mindenkit meggyőzött a NIBE termékek magas színvonaláról.  

NIBE 1952 NIBE 2016