PANASONIC AQUAREA

Publikálás dátuma:

A Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszere az „Aquarea” termékcsalád ...

PANASONIC AQUAREA

A Panasonic Corporation négy fő üzleti területének egyike az Appliances Company, mely környezetbarát termékeket fejleszt, amelyek megfelelnek az új fogyasztói igényeknek. Ez az üzleti ágazat foglalkozik többek közt a légkondicionálás megoldásaival úgy, hogy kifejezetten a fogyasztót állítják a középpontba.

A Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszere az „Aquarea” termékcsalád.

Kifogyhatatlan, ingyenes energiaforrásokkal vagyunk körülvéve. A nap által biztosított energia környezetünk minden elemében jelen van, így a levegőben is. Az újgenerációs Aquarea olyan fűtő- és légkondicionáló rendszer, mely a levegőt használja megújuló, ingyenes energiaforrásként, ezzel lehetővé teszi ennek a kimeríthetetlen energiának a kihasználását, és erejének otthonaink fűtésére vagy hűtésére, illetve a melegvíz előállítására fordítását.

A Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk a külső levegő hőtartalmát használják fel, mellyel egy hőcserélőn keresztül az otthonok fűtésére használt vizet melegítik fel, illetve egyes Aquarea típusok alkalmasak a ház nyári légkondicionálásának biztosítására is, valamint a használati melegvíz előállítására egész évben.

Az Aquarea hőszivattyúk rugalmas és költséghatékony megoldást nyújtanak, az áramszámla csökkentése mellett ezeknek a rendszereknek megvan az a hatalmas előnye, hogy fosszilis tüzelőanyagot takarítanak meg, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Egy hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyúk 78%-os megtakarítást biztosítanak. A 9kW-os Aquarea rendszer COP értéke például 4,74. Ez 3,74 kW-tal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, aminek COP értéke maximum 1. Ez 78% megtakarítást jelent, vagyis az Aquarea hőszivattyúk által előállított hő 78%-a ingyen van. Ez az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea rendszerhez napelemeket csatlakoztatunk.

A Panasonic Aqaurea rendszerek ideális fűtési megoldás nyújtanak új és régi épületekhez is. A fogyasztói elvárásoknak megfelelően széleskörű termékválaszték áll rendelkezésre, mely teljes mértékben képes kielégíteni a felmerülő igényeket.

3 féle kivitel:

-          Általános hőszivattyú

-          Magas hőmérsékletű hőszivattyú (a kilépő víz hőmérséklete 65°C)

-          Teljes terhelésű hőszivattyúk akár -15°C hőmérsékletig

 

-          3-16 kW közötti széles teljesítménytartomány

-          Egy- és háromfázisú megoldás

-          Monoblokk és split rendszerek

 

-          Magas hatékonyság akár -20°C-os külső hőmérséklet esetén is

-          4,74-es COP érték, mely nagymértékben csökkenti az energiaköltségeket

-          Csökken az energiafelhasználás és a CO2 kibocsátás

-          Nyáron hűtést biztosít

 

Magas fokú rugalmasság:

-          Meglévő fűtőrendszerekhez csatlakoztatható

-          Fotovoltaikus napelemekhez csatlakoztatható

A Panasonic Aquarea hőszivattyúk vezérlője a maximális hatékonyság és kényelem biztosításával teszi lehetővé a megfelelő hőmérsékletszabályozást. A vezérlőpanel segítségével a fűtési hőmérséklet és a használati melegvíz-tartály hőmérséklete is rendkívül egyszerűen szabályozható. Ezen felül interneten keresztül is teljes funkcióelérést biztosít a felhasználónak, így a világ bármely pontjáról iPad-jén, iPhone-ján, bármely androidos eszközén, vagy egy internetes számítógép segítségével vezérelheti hőszivattyúját.

A Panasonic Aquarea a leghatékonyabb hőszivattyúkat kínálja, melyek teljes választékát megtalálja a BART-Air Klíma Kft. kínálatában itt!